Hlavní obsah

Tragické nehody autobusů v Polsku a Bulharsku si vyžádaly každá osm obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava/Sofia
Aktualizováno

Osm lidí zahynulo a dalších 18 utrpělo zranění při středeční nehodě autobusu, který v Bulharsku jel ze Sofie do černomořského Burgasu. Informoval o tom zpravodajský web novinite.com. Zatím není jasné, zda v autokaru cestovali cizinci. Dalších osm lidí přišlo o život při středeční srážce minibusu a nákladního vozu v Polsku na silnici spojující Varšavu a Katovice.

Foto: Reuters

Polské silnice jsou nebezpečné (na snímku starší nehoda mikrobusu s kamiónem u polského Nowého Miasta nad Pilicou)

Článek

V Polsku řidič nákladního automobilu ztratil kontrolu nad řízením a vjel do protisměru, kde se čelně srazil s minibusem, kterým do práce cestovalo 16 lidí. Šlo o zaměstnance bezpečnostní agentury.

Osm lidí zemřelo na místě, devět bylo převezeno do nemocnice, jejich zranění nejsou podle televize TVN24 životu nebezpečná.

Podle dosavadního vyšetřování nákladnímu autu praskla levá přední pneumatika.

Nehoda v Bulharsku

Autobus jedoucí po thrácké dálnici se kolem jedné po půlnoci převrátil a začal hořet. Nehoda se stala na 126 kilometru.

Šest lidí zahynulo na místě a další dva podlehli těžkým zraněním při převozu do nemocnice. Lékaři se obávají o osud dalších dvou zraněných, kteří jsou v bezvědomí. Zranění jsou hospitalizováni v univerzitní nemocnici v Plovdivu.

Vyšetřovatelé příčinu havárie vyšetřují, podle AFP je ale možné, že řidič za volantem usnul.

Doprava byla z thrácké dálnice odkloněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám