Hlavní obsah

Manžele zabil v domě jejich vlastní samostříl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Edremit

Turecko-německý manželský pár důchodců zabilo v jejich prázdninovém domě v Edremitu na západě Turecka vlastní samostřílné zařízení. Nainstalovali si ho sami na ochranu před zloději, při příjezdu na začínající letní sezonu na něj ale zapomněli. Zařízení spolehlivě spustilo a sérií ran oba zastřelilo. Informovala o tom v úterý agentura DPA s odvoláním na turecká média.

Foto: Profimedia.cz

Samostřílné zařízení manžele zastřelilo. Ilustrační foto

Článek

Osmdesátiletý muž pocházející z Turecka, který dříve jako inženýr pracoval v Německu a oženil se tam s Němkou, zařízení vymyslel a sestrojil. Kontakt na spuštění střelby uložil pod rohožku ve vchodu domu. Manželé na to ovšem zřejmě zapomněli a vstupem na rohožku zařízení spustili.

Obdobné případy kuriózní smrti, kterou si lidé způsobili sami neuvěřitelně hloupým způsobem, bývají obvykle navrhovány na takzvanou mezinárodní Darwinovu cenu. Předloni toto ironické ocenění dostala dvojice bankovních lupičů z Belgie, která se při pokusu o rozbití a vyloupení bankovního automatu sama vyhodila do vzduchu.

Jim konkuroval muž, který na Floridě uvízl v dopravní zácpě a nutně potřeboval na toaletu. Nedokázal situaci vyřešit jinak než tím, že vyběhl z auta a při hledání alespoň trochu chráněného místa přeskočil chvatně betonovou zátarasu. Neuvědomil si ale, že je na mostě, a skočil z dvacetimetrové výšky, což ho stálo život.

Na Čechy se zřítila střecha

Snad ještě kurióznější je případ ženy, která navzdory varování vjela se svým mopedem do rozvodněné řeky. Policii se ji podařilo zachránit, ale žena zemřela stejně poté, co znovu skočila do řeky, aby zachránila svého dvoukolového miláčka.

Nominaci na Darwinovu cenu si v roce 2007 vysloužili i zloději z Česka, kteří na Kladně kradli železné nosníky podpírající střechu haly staré ocelárny. Po odříznutí nosníků se střecha zřítila a oba zloděje zabila.

Hlavním principem udělování ceny je předpoklad, že lidská hloupost, která způsobí smrt svému nositeli, je dána lidstvu geneticky a v duchu Darwinovy teorie přirozeného výběru se tak tento nebezpečný gen odstraňuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám