Hlavní obsah

Janukovyčův úřad vyměnil mercedesy za nové škodovky

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Úřad ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče zcela obměnil vozový park. Místo ve starších mercedesech budou nyní úředníci jezdit v nových škodovkách. Informaci ve čtvrtek s odkazem na tiskovou službu úřadu přinesla ukrajinská média.

Foto: Právo

Na Ukrajinu putují Škoda Octavia a Škoda Superb

Článek

List Argumenty i fakty Ukrajina informoval, že úřad hlavy státu u společnosti Praga Avto, oficiálního dealera Škodovky v Kyjevě, zakoupila 20 vozů typu Octavia A5 Ambiente a 20 vozů SuperB Ambition. Podle oficiálního ceníku ukrajinské firmy by se objem objednávky pohyboval v rozmezí 17,5–21,5 miliónu korun. Počet vozů ani jejich cenu ale oficiální místa nepotvrdila.

Důvodem k nákupu škodovek byla snaha ušetřit, vysvětlili novinářům v tiskové službě prezidenta.

„Výběr právě této značky byl dán v první řadě nutností maximálně omezit zatížení rozpočtu, vždyť škodovky jsou automobily ekonomické třídy, které v nejvyšší míře odpovídají kritériu souladu mezi cenou a kvalitou a požadovaným nákladům na technickou údržbu,“ vysvětlili agentuře Unian. Vyřazené starší mercedesy pak budou zřejmě sloužit především zahraničním delegacím.

Reklama

Výběr článků

Načítám