Hlavní obsah

Ekologové letos zatrhli boháčům koňské pólo v Tatrách

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První únorový víkend se měl na zamrzlé hladině Štrbského Plesa konat druhý ročník turnaje v koňském pólu za účasti boháčů z Česka a Slovenska. Ochránci přírody však s touto akcí nesouhlasili a akce se neuskuteční.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak informovala slovenská média, povolení k této akci měl vydat Krajský úřad životního prostředí. V procesu rozhodování však do přípravy zasáhla ochranářská organizace VLK, která s akcí nesouhlasila.

„Organizaci VLK jsme statut zúčastněné osoby neudělili. Má však 15 dní na to, aby se odvolala,“ uvedl přednosta úřadu v Prešově Juraj Hurný.

Ochranáři ze seskupení VLK se skutečně odvolali a tím zabránili uspořádání turnaje.

Organizátor akce Peter Godányi se pozastavil nad tím, že loni byl turnaj povolen a letos, kdy platí stejná pravidla, už povolen nebyl. „Výsledky kontroly dokazují, že loni nedošlo k žádnému překročení zákona, ani k poškození přírody,“ uvedl.

Organizátoři věří, že turnaj v koňském pólu se příští rok na Štrbském Plesu opět uskuteční.

„Zrušením turnaje vznikly obrovské škody, které se dají počítat v několika statisících eur. Škody jsou na straně organizátorů, partnerů, hoteliérů, provozovatelů restaurací a služeb,“ uvedla serveru topky.sk mluvčí I. Polo klubu Bratislava 1988 Iveta Haulíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám