Hlavní obsah

Na Slovensku našli tělo zavražděného českého podnikatele

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žilina

Slovenští policisté našli v úterý v Žilině mrtvolu českého podnikatele nezvěstného od roku 2007. Jak Právu potvrdila mluvčí policejního sboru Andrea Dobiášová, podnikatel byl zavražděn. Policie zároveň zadržela pachatele tohoto brutálního činu, 24letého Miroslava H. z Kysuckého Nového Mesta, a obvinila ho z vraždy.

Článek

„Hrozí mu trest odnětí svobody na 20 až 25 let nebo doživotí,“ uvedla Dobiášová.

Kromě něj je z této vraždy obviněn také jeden občan České republiky. Toho zadržela česká policie a je ve vazbě.

Čech si od svého krajana půjčil vysokou finanční částku na podnikání a začal ji splácet. Po určitém čase se mu už platit nechtělo, tak se domluvil s Miroslavem H., že podnikatele zavraždí. Dali si schůzku v žilinském autobazaru. Miroslav H. muže napadl kovovou tyčí a muž z Česka ho následně střelil do hlavy nelegálně drženou zbraní. Protože Čech stále jevil známky života, Miroslav H. jej dál tloukl do hlavy kovovou tyčí, až muž zemřel. Tělo následně zakopali.

Letos v lednu požádala česká policie o pomoc své slovenské kolegy při prověřování informací o nezvěstném občanovi České republiky. V průběhu vyšetřování tohoto případu byla nalezena mrtvola českého podnikatele v Žilině.

Reklama

Výběr článků

Načítám