Hlavní obsah

Polský novorozenec měl v krvi přes čtyři promile

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gdyně

Předčasně, ve 30. týdnu těhotenství, porodila jednatřicetiletá Polka dítě. Překvapení lékaři zjistili, že je opilá. Přesně 4,3 promile ukázala i krevní zkouška u novorozence. Přestože se případ stal již v červenci, teprve v pondělí o něm informovala polská televize TVN24.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Dítě přišlo na svět v polské Gdyni kvůli otravě alkoholem ve velmi špatném stavu a bezprostředně po porodu mu hrozila smrt. Zdravotníci v místní nemocnici o stavu dítěte informovali prokuraturu.

Policejní vyšetřování a následná expertiza specialistů z oblasti soudní medicíny ukázaly, že koncentrace alkoholu u novorozence překročila hranici, která může být pro průměrného dospělého člověka smrtelná. Zároveň potvrdily obavy, že fatální opilost matky přinesla dítěti trvalé zdravotní následky.

Matce, která je nyní ve vazbě v souvislosti jinou trestnou činností, hrozí nepodmíněný trest odnětí svobody do pěti let.

Reklama

Výběr článků

Načítám