Hlavní obsah

Medvěd zaútočil v Tatrách na pracovníka lanovky

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na svahu mezi Tatranskou Lomnicí a Skalnatým plesem zaútočil ve čtvrtek medvěd na šestatřicetiletého pracovníka Tatranských lanových drah, který kontroloval zasněžovací techniku před zimní sezónou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Medvěd hryzl muže do nohy a do ruky. Momentálně je hospitalizován v popradské nemocnici,“ řekl agentuře TASR zaměstnanec Obvodního úřadu životního prostředí v Popradu Antonín Haratyk.

V pátek se má konat v budově Státních lesů Tatranského národního parku porada, jak v celé záležitosti postupovat dál. „Pravděpodobně požádáme ministerstvo životního prostředí o udělení výjimky na odlov tohoto jedince, protože došlo k útoku na člověka,“ dodal Haratyk.

Mezi ochranáři přírody a lesníky se na Slovensku dlouhodobě vedou spory o potřebu regulace populace medvědů. Podle odhadů jich na Slovensku žije až 800 kusů a jejich životní prostor se postupně zmenšuje. Dostávají se do blízkosti lidských obydlí a často dochází ke kontaktu s člověkem. Několik lidí už doplatilo na setkání s medvědem těžkým zraněním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám