Hlavní obsah

Dívka, co zabila matku kvůli internetu, dostala pět let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Vídeňský soud poslal ve středu na pět let do vězení dívku, která letos v dubnu jako čtrnáctiletá ubodala svou matku. Několikrát ji bodla nožem po hádce o internet a televizi. Rozsudek zatím není pravomocný. Dnes patnáctiletému děvčeti hrozilo až desetileté vězení.

Foto: Profimedia.cz

Děvče si po hádce vzalo nůž z kuchyně. Ilustrační foto

Článek

Děvče s tmavými delšími vlasy si během slyšení zakrývalo obličej průsvitnou složkou s papíry a v soudní síni hlasitě vzlykalo.

Hádka kvůli současnému sledování televize a brouzdání po internetu se odehrála 13. dubna. Matka dceři řekla, aby buď vypnula televizi, nebo počítač. Dívka vypověděla, že nereagovala. Matka ji prý uhodila a nadávala jí. Děvče šlo do kuchyně, kde si vzalo nůž s dvanácticentimetrovou čepelí. Následovalo matku do koupelny, kde ji sedmkrát bodlo. Poté zavřelo a zamklo koupelnové dveře a uteklo.

Sedmatřicetiletou mrtvou ženu původem z Česka našli otec a bratr děvčete. Policie dívku zadržela v nedalekém parku, když určila její polohu podle mobilu. Děvče se k činu přiznalo. Popřelo však, že by chtělo zabít.

Spory mezi matkou a dcerou trvaly několik let. Otec děvčete u soudu řekl, že jeho žena byla nešťastná a nevěděla, kam vlastně patří - zda do Rakouska či do Česka. Dceři prý nadávala a bila ji.

Reklama

Výběr článků

Načítám