Hlavní obsah

Jeden ze zločinců dostal za největší loupež klenotů 23 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Na 23 let za mříže poslal v pátek londýnský soud jednoho z členů bandy, která před rokem vyloupila luxusní klenotnictví Graff v Londýně a ukradla šperky za 40 miliónů liber (1,2 miliardy korun). Další tři lupiči dostali po 16 letech a dva byli žaloby zproštěni.

Článek

Obětí bandy se stalo luxusní klenotnictví Graff na londýnské Bond Street. Vešli do něho tehdy dva elegantně oblečení muži, pohrozili zaměstnancům ručními zbraněmi a krátce zajali jednu ženu jako rukojmí. Odnesli 43 klenotů - prsteny, náramky, náhrdelníky a hodinky. Při odchodu vypálili na výstrahu a zaměstnance ponechali před obchodem. Nikdo nebyl zraněn. Muži při útěku použili několika aut.

Ke 23 letům soud odsoudil pětadvacetiletého Amama Kassaye. Jeho obhájce tvrdil, že loupež nespáchal on, ale "někdo, kdo je mu pozoruhodně podobný". Zaměstnankyně klenotnictví, kterou tehdy přinutil, aby vyprázdnila sejfy, a kterou krátce držel jako rukojmí, ho ale beze vší pochyby poznala. Jeho rysy "budou vyryty v mé paměti navždycky", řekla.

Uloupené šperky dosud nebyly nalezeny. Za informaci, která by vedla k jejich objevení, nabídla pojišťovna milión liber.

Reklama

Výběr článků

Načítám