Hlavní obsah

Dětští ilegální přistěhovalci končí v Řecku v internačních táborech

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Děti, které se do Řecka dostanou nezákonnou cestou, končí v internačních táborech, kde žijí v zoufalých podmínkách. Uvádí to zpráva Amnesty International (AI). Podle ní jsou podmínky v internačních táborech tak zlé, že zadržované a zoufalé děti se uchylují k hladovkám a některé z nich se pokusily i o sebevraždu.

Článek

Amnesty International také popisuje dramatickou situaci v táborech pro přistěhovalce, které jsou přelidněné a trpí hygienickými problémy. Situace se přiostřuje zejména v létě, kdy roste počet nelegálních přistěhovalců.

Jako příklad AI uvádí internační tábor Pagani, kde bylo mezi 850 zadržovanými 200 dětí bez doprovodu, 150 žen a 50 malých dětí. Až po zásahu OSN Řekové propustili z tábora 570 lidí, hlavně dětí a rodin.

„Nikdy není přijatelné, aby děti byly zatýkány. I když Řecko zažívá ekonomické potíže a přijímá velké množství imigrantů, nemůže to sloužit jako výmluva pro zacházení s dětmi tímto způsobem,“ řekl Nicolas Beger, šéf z bruselského úřadu AI, webu EUObserver.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám