Hlavní obsah

Policie v Cornwallu si neumí vysvětlit smrt 43letého Čecha

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případ nejasného úmrtí muže ve středních letech od minulého pondělí zaměstnává policisty v Launcestonu v hrabství Cornwall na jihu Anglie. V pondělí policie uvedla, že mrtvým je český občan, který podle úřadů v Británii žil a pracoval devět měsíců.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Třiačtyřicetiletého Čecha nalezli mrtvého v ložnici rodinného domu. Vyšetřovatelé místo ohledali a snaží se objevit svědky, kteří muže před smrtí viděli. Úmrtí policie nejprve vyšetřovala jako podezřelé s tím, že zranění muže ukazují na nepřirozenou smrt. Nyní jej však vede jako "nevysvětlené".

"Zaslechl jsem silný křik, a najednou bylo ticho. Pak už přijela policie," řekl místnímu tisku nejmenovaný svědek.

Podle jiného souseda dům v posledních měsících obývalo mnoho zahraničních dělníků: "Co se stalo, je hrozné, ale abych byl upřímný – nepřekvapuje mě to."

Podle Jiřího Beneše z tiskového odboru ministerstva zahraničí britské úřady zatím úmrtí vyšetřují jako nehodu. "O úmrtí byl zastupitelský úřad informován v pátek s žádostí o informování rodiny. Prozatím se to řeší jako nehoda," upřesnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám