Hlavní obsah

Na Slovensku hledají tříletou holčičku, její matka stále mění výpověď

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlohovec

Tříletá Simona Švecová z Hlohovce zmizela v pondělí večer a od té doby se po ní slehla zem. Slovenská policie nyní po dívce usilovně pátrá a objevují se stále nové verze jejího zmizení. „Už nevěřím, že ji najdou živou,“ říká její 35letá matka Zuzana.

Článek

Ani po pěti dnech není zcela jasné, za jakých okolností dítě zmizelo. Matka už několikrát změnila svou výpověď. Podle pátečních informací serveru tvnoviny.sk se dokonce matka údajně přiznala, že dceru hodila do řeky Váhu. Policie zatím tuto informaci nepotvrdila, ale ani nevyvrátila.

Jedno je však jisté - rodiče přišli v pondělí večer s dcerou do místní hospody. Otec Andrej (52) údajně koupil Simoně nanuk a matka s ní odešla na hřiště. Tam dívka zmizela za dosud nevyjasněných okolností.

Její prarodiče tvrdí, že Simoninu matku někdo udeřil do hlavy, ta ztratila vědomí, a když se probrala, dítě tam už nebylo. „Bojím se, že ji unesli a její orgány nabídli k transplantaci,“ říká babička.

Rodiče prý v hospodě zapíjejí žal

Rodiče okamžitě volali policii, která už pátý den prohledává okolí. Dítě zatím nenašli. Rodiče se do pátrání nezapojili a podle místních sedí v hospodě a zapíjejí žal. Rozšiřují se fámy, že rodiče se o dítě nestarali a Simona od nich utekla. Rodina však se sociálkou nikdy problémy neměla.

Policie prověřuje podezřelé, kteří byli propuštěni z vězení a byli souzeni za pedofilii. Před dvaceti lety totiž zvrhlík uškrtil pětileté děvčátko nedaleko místa, kde zmizela Simona. Vrah seděl v Leopoldově a po vysvobození byl umístěn v psychiatrické léčebně v Pezinku.

Na Slovensku začínají zmizení Simony přirovnávat k případu Maddie McCannové, protože malá Angličanka rovněž zmizela ve věku tří let a její rodiče byli v době jejího zmizení v restauraci. Maddie je nezvěstná čtyři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám