Hlavní obsah

Vězňům v Británii připadá výhodnější vzývat Alláha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Vězňové v Británii ve velkém konvertují k islámu. Možná nejsou tolik zapálení pro víru, ale je to pro ně výhodné. S odkazem na šéfku vězeňské správy Anne Owersovou to v úterý uvedly britské deníky.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Od poloviny 90. let do roku 2008 narostl počet vězňů, kteří se hlásí k islámu, téměř čtyřnásobně na 9 795. To je 11 procent z celkového počtu.

Owersová ve své zprávě uvedla, že víra má na konvertity pozitivní vliv. Zároveň ale upozornila, že mnozí se k islámu přiklání, protože je to výhodnější. Kromě toho, že jim v kantýnách chutná více jídlo připravované pro muslimy, jsou zproštěni povinnosti pracovat a vzdělávat se během pátečních modliteb.

Někteří konvertují, aby se uchýlili pod ochranu muslimských bratrstev. Muslimové si povětšinou více stěžují na podmínky vězení a cítí se více ohroženi.

Owersová rovněž uvedla, že ačkoliv se v britských věznicích nachází několik lidí odsouzených za terorismus, tvoří necelé procento všech muslimů za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám