Hlavní obsah

V českém kamiónu našli Britové mezi vínem i imigranty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská pohraniční služba zadržela v pátek ve francouzském přístavu Dunkerque 25 ilegálních přistěhovalců, kteří se pokoušeli dostat do Británie v českém kamiónu. Podle úterního oznámení pohraniční služby imigranti pocházeli z Afghánistánu, Sýrie a Íránu. Schovávali se mezi lahvemi vína.

Foto: Profimedia.cz

Britští pohraničníci při práci ve Francii

Článek

Imigranty objevil služební špringršpaněl Louis britských pohraničníků, kteří kontrolovali kamióny naloďující se na trajekt do Doveru. Mezi zadrženými byl i otec se dvěma syny, kterým je sedm a devět let. Ilegální přistěhovalci byli předáni francouzské policii.

Britská pohraniční služba neuvedla žádné podrobnosti o českém kamiónu vyjma toho, že vezl italské víno a olivový olej do skladiště v anglickém městě Weston-super-Mare. Řidiči i jeho firmě hrozí pokuta, pokud se jim nepodaří prokázat, že podnikli potřebné kroky k zabezpečení vozidla.

„Toto je přesně důvod, proč máme tolik lidí ve Francii a v Belgii - abychom zastavili ilegální imigranty ještě než mohou dosáhnout Británie. Kromě služebních psů mají naši muži také detektory tlukotu srdce a kysličníku uhličitého, aby zjistili, zda se v kamiónech neskrývají lidé,“ uvedl Tom Dowdall z Britské pohraniční služby pro Press Agency.

Britští pohraničníci působící ve Francii i Belgii jen loni zabránili v proniknutí do Británie celkem 29 000 ilegálním přistěhovalcům.

Reklama

Výběr článků

Načítám