Hlavní obsah

Úřady v Británii nabízely ženám práci na erotických linkách

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Velké pobouření vyvolal v Británii fakt, že vládní pracovní centra práce nabízela nezaměstnaným ženám práci na erotických telefonních linkách a na chatech, kde se měly před kamerami svlékat. Napsal to list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dívkám bylo řečeno, že si mohou vydělat až 700 liber týdně, pokud jim nevadí, že  budou nahé a povedou jednoznačně sexuální řeči.

Kanceláře vládní agentury Jobcentre Plus v Briminghamu, Warwickshire a Shropshire nabízela zejména ženám a dívkám, aby pracovaly pro sever Faceclick. Ten nabízí svým klientů chatovat s právě plnoletými dívkami přes čísla přístupná na jejich stránkách a to i o fetišismu nebo dominanci.

Současně byli nabíráni i muži, ženy a páry, všichni měli být nazí nebo polonazí na záběrech v nové službě, kterou slíbil Facecklick záhy spustit.  Žadatelé o práci byli povzbuzováni, aby se nazí před kamerou věnovali aktivitám, při nichž se "cítí dobře".

Nezaměstnaní i radní byli pobouřeni

Tato práce byla nabídnuta i devatenáctileté dívce v Nuenatonu, která uvedla: „Moje současné práce v call centru brzy skončí a já jsem nutně potřebovala nové zaměstnání, ale nejsem tak zoufalá, abych ukazovala nechutné věci na internetové sexlince.

Stejnou práci nabídli i nezaměstnanému 23letému Darrenu Johnovi, který to komentoval slovy: „Je skutečně úkolem jobcentra dělat kampaň, aby byli lidé ochotní se svlékat na stránkách pro dospělé?“

Případ vyvolal pobouření i mezi radními v Birminghamu Jeden z nich - Khalid Mahmood - požaduje oficiální vyšetřování. „Úplně jsem zkoprněl, už jsme měli dost případů, kdy sotva dospělí byli bez skrupulí využiti sexuálním průmyslem. Zjištění, že job centra povzbuzují nezaměstnané, aby do toho šli, je naprosto neuvěřitelné.“

Úřad se hájí

Odbor práce na úřadu se ale brání, že nemůže nabídku stáhnout. „Jestliže je nabídka legální, my ji musíme uvádět. A u těchto prací je jasně označeno, že zájemci musejí být starší 18 let,“ uvedla mluvčí a dodala: „Naši zaměstnanci nenabízeli tato místa zájemcům o práci aktivně.“

Reklama

Výběr článků

Načítám