Hlavní obsah

Neznámý žhář zaútočil na Slovensku na romskou rodinu

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Revúca

Neznámý útočník zapálil dveře na rodinném domě romské rodiny ve městě Revúca. Případ se stal v noci ze soboty na neděli, ale slovenská média o něm informovala až v pondělí. V domě bylo v době útoku devět lidí, včetně několika dětí. Nikdo nebyl zraněn.

Článek

Dveře uhasil 24letý majitel domu vodou a svetrem. „Ještě jsem nespal, když jsem slyšel výbuch, který vyrazil okno na dveřích. Následně začalo hořet a jsem se snažil uhasit dveře,“ uvedl majitel domu.

„Štěstí bylo, že jsme měli ve kbelících připravenou vodu ze studny a nemuseli jsme utíkat ke studni za domem,“ dodala další obyvatelka domu.

Policie našla u domu láhev s benzínem. Útočníka zatím nedopadla. Případ vyšetřuje jako zločin všeobecného ohrožení. Pachateli hrozí čtyři až deset let vězení.

„Někteří nám nadávají do Cikánů. Koupili jsme si dům společně dvě rodiny, abychom zde normálně žili,“ říkají obyvatelé domu.

V Revúci v roce 2001 policisté ubili Roma Karola Sendreie z nedalekých Magnezitovců. Přes noc ho spolu s jeho syny drželi na policejní stanici. Podle synů ho policisté mlátili, odmítli přivolat lékaře a Sendrei do rána zemřel. Čtyři policisté byli za tento čin odsouzeni ke čtyřem až osmi letům vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám