Hlavní obsah

Čtrnáctiletá ubodala ve Vídni matku, nechtěla ji nechat surfovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Čtrnáctiletá dívka ubodala ve vídeňském bytě svou 37letou matku. Ta jí nechtěla dovolit surfovat po internetu. Dívka, která byla dopadena několik hodin po útoku, se u výslechu k činu přiznala. O vraždě informovala agentura APA s odvoláním na policejní zdroje.

Článek

Dcera k počítači zasedla okamžitě po návratu ze školy. Matka jí to vytkla a vyvolala tak vášnivou hádku. Matka odešla po hádce do koupelny. Dcera zamířila do kuchyně, kde vzala velký nůž. Pak v koupelně na matku zaútočila a několikrát ji bodla. Po činu ještě v rozrušení odešla do nedalekého parku

Když se o dvě hodiny později vrátil do bytu otec společně s mladším synem, našli v koupelně zkrvavené tělo matky poseté bodnými ranami. Začali proto hledat dívku, která měla být také doma.

Policie dívku lokalizovala podle mobilu v nedalekém parku a vzala ji do vyšetřovací vazby. Při výslechu se čtrnáctiletá k činu přiznala, uvedla však, že matku zabít nechtěla.

Podle předběžného vyšetřování spory mezi matkou a dcerou kvůli surfování po internetu trvaly už delší dobu a docházelo při nich i k fyzickému násilí.

Nezletilým hrozí v Rakousku za vraždu až deset let vězení. Zda dívka zůstane až do zahájení soudu ve vyšetřovací vazbě, není zatím jasné, napsala agentura DPA. Otci se synem byla poskytnuta psychologická pomoc.

Reklama

Výběr článků

Načítám