Hlavní obsah

Letoun American Airlines přistál nouzově na Islandu kvůli výparům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reykjavík

Letoun American Airlines se 145 pasažéry na palubě musel v úterý ve 14:45 SELČ nouzově přistát na Islandu, protože se v kabině objevily chemické výpary. Pěti členům posádky se během letu udělalo v kuchyňce zle, oznámila Agentura pro civilní ochranu s odkazem na mluvčího letiště v Keflavíku Fridhora Eydala. Informaci přinesl server Sky News.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Boeing 767, který se právě nacházel v britském letovém prostoru, úspěšně přistál v Keflavíku. Na letišti jej čekalo osm sanitních vozů, k žádnému vážnějšímu poranění však nedošlo.

Letadlo startovalo v Paříži na letišti Charlese de Gaulla, mířilo do Fort Worth v Texasu a nad Británií požádalo řídicí věž o povolení změny směru.

„Objevila se zpráva od pilota, že hodlá změnit směr, protože v kabině se objevily výpary,“ uvedl Eydal. Zdroj výparů je předmětem vyšetřování.

„Ku pomoci byli i lékaři, nejsou však žádné informace o případných přiotrávených. Letadlo kontrolují mechanici,“ řekl mluvčí American Airlines.

Pokud to bude nutné, společnost vyšle náhradní stroj, který přepraví 133 cestujících a 12 členů posádky zpět do USA, uvedl mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám