Hlavní obsah

Atentát v Ingušsku si vyžádal dvě oběti z řad policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Od minulého pondělí, kdy zaútočily sebevražedné atentátnice v moskevském metru, není dne, kdy by nebyl podniknut útok v kavkazské části jihu Ruska. Nejméně dva mrtvé z řad policistů si v pondělí ráno vyžádal teroristický útok v Ingušsku.

Článek

Ve městě Karabulak, vzdáleném asi 20 kilometrů od hlavního městě Magas, se před policejní stanicí odpálil sebevražedný atentátník. Jeho útok spáchaný ve chvíli, kdy přijelo auto plné policistů, si vyžádal životy dvou strážců pořádku, další dva utrpěli zranění.

Vyšetřovatelé k útoku z 8:20 místního času (5:20 SELČ) uvedli: „Následkem exploze zemřel sebevražedný atentátník a tři policisté byli odvezeni do nemocnice, kde dva později zemřeli.“

Ani ne o hodinu později na stejném místě zahřměl druhý výbuch, v zaparkovaném autě byla na dálku odpálena druhá nálož. Podle agentury Interfax si výbuch zřejmě další oběti nevyžádal. Druhá nálož byla odpálena v okamžiku, kdy na místo dorazili vyšetřovatelé.

Výbuch nálože umístěné na kolejích vykolejil v neděli ráno nákladní vlak v Dagestánu. Čin si nevyžádal žádné oběti ani zraněné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám