Hlavní obsah

Sníh pokryl Benátky, v Itálii ho napadlo přes půl metru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Vydatné sněžení v severní a střední Itálii způsobilo ve středu chaos v silniční dopravě a narušilo leteckou dopravu. V severní části Apeninského poloostrova sněžilo nepřetržitě uplynulých 24 hodin a napadlo tam až 60 centimetrů sněhu. Sníh pokryl i Benátky.

Foto: Manuel Silvestri , Reuters

Sníh se snáší na benátské kanály.

Článek

Benátky, kde chumelí, navíc od rána trápí silný vítr dosahující 80 kilometrů v hodině. Sníh pokryl střechy, ulice i lodě v kanálech.

V severní Itálii, kde v uplynulých 24 hodinách sněžilo bez přestávky, je 1000 kilometrů silnic nesjízdných či sjízdných jen s velkou opatrností. V oblasti Apenin napadlo více než 60 centimetrů sněhu a meteorologové očekávají, že během dneška napadne dalšího půl metru. V desítkách obcí v krajích Emilia Romagna, Toskánsko, Umbrie, Marche a Abruzzy dětem odpadlo vyučování.

Foto: Manuel Silvestri , Reuters

Sníh pokryl benátské gondoly

Stovky aut sníh od úterního večera uvěznil na dálnici A24 z Říma do Aquily a lidé tu museli strávit noc ve svých vozech. Poněkud severněji, v Umbrii, ubytovaly úřady v hotelech desítky automobilistů, jejichž vozy uvízly ve sněhu. Od časného rána je kvůli sněhu uzavřeno letiště v Boloni.

V Kalábrii na jihu země způsobily zase vydatné deště, které bičovaly celou noc zejména provincii Catanzaro, povodně. Lijáky trvající 24 hodin zasáhly Vallo di Diano jižně od Salerna, kde jsou také záplavy.

Foto: Manuel Silvestri , Reuters

Zasněžené benátské ulice

U Messiny na Sicílii v lokalitě Mili zaplavilo bahno přízemí několika obydlí a jeden člověk byl lehce raněn. U přístavu Taranto na jihu ztroskotala nákladní loď s 19 osobami na palubě.

Na jihu zase silné deště vyvolaly záplavy a sesuvy půdy.

Foto: Manuel Silvestri , Reuters

Zasněžené Benátky

Sníh napadl i na španělské Mallorce, ale ležet zůstal jen ve vyšších polohách, kde bylo uzavřeno několik silnic. Na severovýchodním pobřeží na Costa Brava dnes kvůli nepřízni počasí zůstalo na 70 000 domácností bez elektrického proudu. Také pevninské Španělsko zažívá nový návrat zimy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám