Hlavní obsah

Slovensko udělilo občanství hledaným zločincům z Balkánu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovensko udělilo občanství narkobaronovi Darku Šaričovi. Informoval o tom deník Sme s odvoláním na Interpol.

Článek

Na Šariče vydalo Srbsko mezinárodní zatykač kvůli podezření, že stál za jedním z největších převozů drog z Jižní Ameriky do Evropy. Dvě tuny kokainu zadržela policie loni v říjnu.

Šarič si měl rovněž v Srbsku objednat několik vražd. Slovenský pas získal v lednu 2006. Na Slovensku měl žít už od roku 1998, protože si vzal za manželku Slovenku. Šarič nefiguruje v žádných slovenských firmách, ale vlastní podíly ve dvou firmách v České republice.

Podle databáze Interpolu získal občanství i bývalý šéf srbsko-černohorského gangu Pink Panthers Zoran Kostić. To ale slovenské ministerstvo vnitra v úterý popřelo. Do databáze, která občanství potvrzuje, se podle mluvčí slovenského ministerstva vnitra Aleny Koišové dostal omylem.

Černohorec Kostič je podezřelý z ekonomických a násilných trestních činů. Loni byl podle deníku zatčen v Paříži. Kostičův gang je podezřelý, že od roku 1999 v Evropě spáchal 90 loupeží s celkovou škodou 100 miliónů eur (asi 2,6 miliardy Kč). Skupina má více než 200 členů a asi třicítka z nich pochází z černohorského města Cetinje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám