Hlavní obsah

Dvojitý atentát na policisty v Ingušsku si vyžádal oběti

Novinky, ČTK, aš, Interfax

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nazraň

Nejméně dva mrtvé a dvacet zraněných si vyžádaly dva páteční výbuchy v Nazrani, správním středisku Ingušska. Terčem útoku spáchaného v 9:40 hodin (7:40 SEČ) byly dvě desítky policistů. Mezi zraněnými jsou i náčelníci nazraňské policie a civilisté.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Údaje o počtu zraněných se liší. "Přijali jsme k ošetření 21 lidí se zraněními z výbuchů. Bohužel dva policisty se zachránit nepodařilo," citovala agentura ITAR-TASS představitele místní nemocnice.

Podle agentury Interfax, která se odvolává na mluvčí místních vyšetřovatelů, zahynul při explozích jeden policista a jeden civilista. Ještě dalších 28 lidí utrpělo různě závažná zranění, jsou mezi nimi i civilisté.

Podle místního ministerstva vnitra první nastražená nálož explodovala během prohlídky domu, na který upozornila policii informace, že se zde údajně skrývají povstalci. Při výbuchu bylo zraněno deset policistů. O dvacet minut později na stejném místě vybuchla druhá nálož, která si rovněž vyžádala raněné. Některé agentury hovoří ještě o třetím výbuchu, který následoval za další půlhodinu.

Kavkazští povstalci s oblibou používají taktiku dvou nastražených náloží, z nichž ta druhá bývá nalíčena na vyšetřovatele, zkoumající místo prvního výbuchu.

Útoky islámských povstalců na policisty a představitele státní moci jsou v Ingušsku, Dagestánu a Čečensku na denním pořádku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám