Hlavní obsah

Z krajského ředitelství policie v Trnavě zmizely tisíce nábojů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Ze skladu na krajském ředitelství slovenské policie v Trnavě zmizelo několik tisíc kusů nábojů. V nejnovějším vydání to napsal týdeník Plus 7 dní. Ztrátu potvrdil také slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák. Velká část nábojů byla podle něj ale slepá.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Náboje měly podle časopisu ráži 9 mm, jakou mají i služební pistole. Policie prohlásila, že s civilním zaměstnancem, který měl sklad na starosti, již rozvázala pracovní poměr a případ vyšetřuje.

"Při pravidelné roční inventarizaci majetku krajské ředitelství zjistilo rozdíl mezi účetní evidencí a skutečným stavem nábojů ve skladu," řekla trnavská krajská policejní mluvčí Martina Kredatusová. "Zatím můžeme konstatovat, že ke vzniku rozdílu mohlo docházet v průběhu celého roku, tedy od inventarizace (roku) 2008," dodala.

Ministr vnitra zatím odmítl, že by šlo o krádež. "Je tam problém v dokumentaci," tvrdil.

Plus 7 dní upozornil, že za obvyklých okolností by zbrojní sklady měly podléhat přísnému režimu a počty nábojů by měly být přesně evidované. Týdeník také poznamenal, že policie přišla s tvrzením, že náboje byly z části slepé, až po několika dnech. Původně jen tvrdila, že náboje se ztratily, případ vyšetřuje a že propustila zmíněného zaměstnance. Ztracené náboje by podle týdeníku mohly skončit na černém trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám