Hlavní obsah

Škola prohrála spor s nahou učitelkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bratislavská stavební průmyslovka musí opět zaměstnat učitelku, kterou v roce 2003 její vedení propustilo kvůli erotickým fotografiím pedagožky na internetu. Jak informoval deník Pravda, soudy rozhodly, že výpověď nebyla formálně v pořádku. Škole hrozí, že bude muset učitelce vyplatit ušlou mzdu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Vedení školy se zdráhá pustit učitelku opětovně za katedru. "Nepřichází v úvahu, aby u nás dál učila," říká ředitel školy Ľubomír Mikulay. Tvrdí, že s verdiktem soudů má "morální a technický" problém.

Proti působení učitelky na škole se v roce 2003 postavilo v petici 400 rodičů a téměř celý učitelský sbor. "Odborné předměty, které vyučovala, byly zrušeny a nemáme pro ni volný úvazek," dodal ředitel.

Akty nafotil manžel učitelky, který je zveřejnil na internetu a učitelka si je vyvěsila i ve svém kabinetu. Aféra propukla, když fotografie začaly kolovat po škole a dostaly se mezi studenty.

Učitelka dostala výpověď, ale podle soudů to škola nestihla v zákonné lhůtě. "Učitelka neporušila žádné pracovní povinnosti ani pracovní disciplínu," konstatoval soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám