Hlavní obsah

Z trosek spadlého domu v Belgii vytáhli devět mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lutych
Aktualizováno

Devět mrtvých těl vyprostili záchranáři z trosek šestipatrového obytného domu v centru Lutychu na východě Belgie, který se v noci na středu zřítil po explozi plynu. Záchranné práce musely být ve čtvrtek ráno přerušeny, hrozí pád sousedních staveb. Počet obětí nemusí být konečný, nejméně tři lidé se pohřešují.

Foto: Thierry Roge, Reuters

Policisté záchranáři a hasiči u spadlého domu v Lutychu

Článek

Záchranáři dosud neznají přesný počet lidí, kteří byli v budově v době exploze. Pod troskami může být ještě několik lidí. Belgická média hovoří o třech či čtyřech pohřešovaných.

Ve středu odpoledne záchranáři našli jedinou přeživší, třináctiletou dívku. Podle poslední bilance bylo zraněno 21 osob, z toho tři vážně.

Po celou noc na dnešek pátrání pokračovalo, ale ráno muselo být přerušeno, protože hrozilo zřícení zdí sousedních budov, uvedla belgická policie. Na pomoc byly povolány stavební firmy, aby zajistily bezpečnost.

Šestipatrovou budovou v historickém centru Lutychu otřásl silný výbuch ve středu po půlnoci. Podlahy domu se propadly až do přízemí. Asi o pět hodin později se na zbytek budovy zřítila poškozená fasáda, zatímco se záchranáři pokoušeli vyprostit dvě osoby, s nimiž se jim podařilo navázat kontakt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám