Hlavní obsah

Hledaného Čecha zadrželi policisté na Slovensku

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenská policie zadržela v pondělí v Bratislavě mezinárodně hledaného občana České republiky Kamila Hurtíka (37). Jak informuje server tvnoviny.sk, Hurtík byl odhalen navzdory tomu, že zcela změnil vzhled.

Článek

Hurtík se v roce 1993 dopustil v Čechách několika závažných trestních činů, jako ublížení na zdraví a padělání úřední listiny.

„Za tyto činy byl ve vazbě, z níž byl po dvou letech propuštěný. Od té doby se ukrýval na neznámém místě,“ uvedla mluvčí slovenské policie Andrea Polačiková.

Pražský soud Hurtíka odsoudil k pěti letům vězení a v roce 1996 bylo po něm vyhlášené celostátní pátrání. Po několika letech Interpol zjistil, že se pohybuje ve Švýcarsku a v Německu.

V roce 2008 byl vydán evropský zatykač. V roce 2009 zachytila slovenská policie informaci, že Hurtík se pravděpodobně ukrývá na Slovensku. Jeho podoba se značně změnila a jeho vypátrání bylo velmi obtížné. „Policie ho zatkla v pondělí na Šoltésově ulici v Bratislavě, kde se zdržoval u své družky,“ dodala Polačiková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám