Hlavní obsah

Čtrnáctiletá dívka si objednala vraždu matky a nevlastního otce

Novinky, pst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechtěli jí povolit žít podle svého, to byl hlavní důvod proč si čtrnáctiletá dívka z Ruska objednala vraždu své vlastní matky a jejího manžela. Společně se svým devatenáctiletým přítelem zosnovala plán a společně si najali na vraždu šestnáctiletého studenta za 45 000 rublů (27 tisíc Kč). O případu, který měl nyní dohru u soudu, informoval ve středu ruský list Pravda.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nezletilá dívka se svým přítelem naplánovala vraždu rodičů na přelomu minulého roku. Devatenáctiletý Sergej Isajev najal za slib vyplacení odměny šestnáctiletého mladíka.

„Dívka neměla slibované peníze, ale věřila, že je má její nevlastní otec a ona pak bude moci po činu zaplatit,“ uvedla k případu mluvčí vyšetřovatelů Galina Gagalaeva.

Dívka byla podle policie při plánování vraždy nejaktivnější. Mladíky navíc vybavila nožem a sekerou a stanovila datum: 2. února 2009.

Vraždili nožem a sekerou

Ve stanovený čas se všichni tři sešli před domem, kde její rodiče žili. Dívka zůstala venku a měla dávat pozor. Mladíci vešli do domu a nasadili si kukly, pak zazvonili u dveří do bytu.

V okamžiku, kdy dívčina matka otevřela dveře, vrazil jí najatý mladík nůž do břicha. Sesula se s výkřikem a sténáním k zemi. Otčím vyběhl z pokoje, aby se podíval, co se děje. Podařilo se mu vykopnout útočníkovi nůž z ruky. Pak však na jeho hlavu dopadla sekera a on se skácel též. Oba chlapci pak utekli z místa činu.

Sousedé zburcovaní zvuky zápasu zahlédli prchající dvojici a zavolali policii a záchranku. Matka zemřela při převozu do nemocnice, ale dívčin nevlastní otec útok přežil.

Vzhledem k tomu, že sousedé byli schopní popsat i útočníky, policie trojici dopadla během šesti hodin. Mladí vrazi nezapírali a dívka se také přiznala s tím, že se matka o ni nestarala a otčím ji bil.

Soud poslal obviněné za mříže

Na podzim se případ vraždy a pokusu o vraždu dostal před soud, ale odehrával se za zavřenými dveřmi a veřejnost o něm nebyla vzhledem k věku obviněných informována. Nebyly ani zveřejněny informace o tom, kde v Rusku se čin stal.

Sergeje Isajeva, který byl v době spáchání činu jediný zletilý, poslal soud za mříže na 13 let. Čtrnáctiletá dívka byla odsouzena k osmi letům za organizování vraždy a najatý šestnáctiletý vrah má strávit ve vězení devět let. Nezletilí budou umístěni ve speciálním zařízení pro mladistvé, ale Isajev putuje do káznice se zpřísněným režimem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám