Hlavní obsah

Tři Češi vyvázli v Rakousku z laviny, čtvrtý bojuje o život

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Innsbruck

Čtyřčlennou skupinu turistů, údajně Čechů, zasypala v úterý v tyrolských Alpách lavina. Tři z nich se dokázali ze sněhové masy vyprostit sami, ale čtvrtého museli vyhrabávat a oživovat.

Foto: Zoom - Tirol, Reuters

Záchranáři v Alpách

Článek

Podle agentury APA jej vrtulník záchranné služby dopravil na kliniku v Innsbrucku, kde leží s blíže neupřesněným těžkým zraněním na jednotce intenzivní péče. List Tiroler Tageszeitung informoval, že je v „krajně kritickém stavu“.

Čtveřici mužů zastihla lavina ve výšce 2600 metrů v oblasti hory Schrankogel. „Když jsme dorazili, trojice už půl hodiny zraněného oživovala,“ řekl pilot vrtulníku. Lékař poté dokázal pacienta stabilizovat.

Ostatní tři nezranění rekreanti nakonec pokračovali v cestě pěšky v doprovodu příslušníků horské služby až k nedaleké chatě.

V Tyrolsku hrozilo v úterý vysoké lavinové nebezpečí. Vlivem silného, chvílemi nárazového větru docházelo k rozsáhlým přesunům sněhu, jehož čerstvě vytvořené nánosy se i při menším zatížení snadno spouštějí ze svahů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám