Hlavní obsah

Transportu zlata se zmocnili zloději převlečení za policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Zloději převlečení za policisty se v úterý poblíž jihoněmeckého města Ludwigsburg zmocnili lstí transportu zlata a šperků v hodnotě asi jednoho milionu eur (asi 26 milionů Kč). Oznámila to agentura AP s odvoláním na německé bezpečnostní orgány.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Čtyři zloději v černém BMW s policejními světly, doprovázení červeným vozem VW Transporter s norimberským číslem, přesvědčili řidiče převozního pancéřového vozu, že jsou úředníci finanční policie a zabavují převážený náklad.

Vypadali prý věrohodně, měli uniformy s nápisem Policie a nechtěli od posádky vozu, aby otevřela nákladní prostor nebo vydala náklad; měla je s nákladem jen doprovázet k úřednímu skladu.

Když se kolona ocitla znovu na dálnici, zloději po chvíli zastavili a posádku vylákali pod neupřesněnou záminkou ven. Překvapená posádka pancéřového vozu zjistila, že byla podvedena, teprve když zůstala stát na kraji dálnice, zatímco všechna tři auta odjela pryč.

Reklama

Výběr článků

Načítám