Hlavní obsah

Na slovenského poslance zaútočili vajíčky

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Poslance slovenského parlamentu Jozefa Rydla z vládní Slovenské národní strany trefili v průběhu diskuse na univerzitě vajíčkem. Tématem diskuse byla poslanecká imunita.

Foto: SNS.sk, Novinky

Článek

Vajíčkový útok se odehrál ve čtvrtek večer na Filosofické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. Mladí lidé, kteří vajíčka na poslance házeli, využili nastalého zmatku a z místa uprchli. Vajíčka skončila na poslancově saku a na stole.

Poslanec po útoku pokračoval v diskusi. "Máme pluralitní společnost. Někdo hází slova, někdo vajíčka," reagoval poslanec Rydlo, který vešel ve známost jednak tím, že za největšího Slováka 20. století označil Jozefa Tisa, a také aférou se souběžným pobíráním poslaneckého platu a švýcarského důchodu.

Slováci naposledy házeli vajíčka po Havlovi

V České republice se "proslavili" házením vajec především odpůrci Jiřího Paroubka. Na Slovensku není tato forma protestu obvyklá.

V období česko-slovenské federace se slovenští nacionalisté strefovali vajíčky do tehdejšího prezidenta Václava Havla a členy federální vlády na mítinku na bratislavském náměstí Slovenského národního povstání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám