Hlavní obsah

Mafián popravil svou oběť ranou do týla přímo na ulici

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neapol

Italská prokuratura zveřejnila záběry z pouliční kamery, která zachytila vraždu muže na ulici Neapole za bílého dne. Úřady video zveřejnily minulý týden, jelikož se jim nepodařilo zjistit identitu vraha, přestože muže podle jejich názoru museli lidé z okolí znát. Policii se po třech dnech od zveřejnění videa podařilo vraha identifikovat.

Článek

Vražda se udála 11. května v neapolské čtvrti Sanita. Před místním obchodem stojí a kouří Mariano Bacio Tarracino, který podle policie pro mafii v minulosti pracoval, když vtom z obchodu vykročí muž s čepicí na hlavě a míří na něj pistolí. Tarracino se otáčí a v poslední chvíli vraha spatří. V tom zazní výstřel a on se skácí k zemi. Vrah se nad ním sklání a střelí ho ještě jednou do hlavy, pak nerušeně odejde.

Prokuratura se rozhodla po pěti měsících zveřejnit záběry činu, jelikož se jí nedařilo zjistit identitu vraha, přestože neměl zakrytý obličej a kolem byli svědkové. Zároveň vyšlo najevo, že záběry bezprostředně po vraždě viděla Tarracinova 13letá dcera. Video jí někdo poslal do mobilu, což podnítilo obavy, že některý z vyšetřovatelů je s organizátory vraždy ve spojení.

Neméně zarážející je chování svědků vraždy. Žena, která stála od střelce necelé dva metry daleko, po výstřelu z místa klidně odkráčí, a další lidé Terracinovo těla překračují, jakoby se nic nestalo. Po chvíli přichází další žena, která ho pootočí, aby se mu podívala do obličeje. Pak odchází.

Vendeta za smrt mafiánského bosse

V pondělí neapolská prokuratura oznámila, že byl pachatel díky svědkovi odhalen. Je jím místní obyvatel, který ale policistům unikl, když ho chtěli zatknout v jeho bytě.

Prokurátor Sergio Amato v neděli uvedl, že Terracinova vražda mohla být odplatou za 33 let starou vraždu mafiánského bosse Gennara Moccia. Za tu byl Terracino spolu s dalšími třemi lidmi odsouzen na doživotí, ale později jim byl trest zmírněn. Propuštění byli v průběhu let zabiti, prvního zastřelil Mocciaův syn, kterému tehdy bylo teprve 13 let. Na Terracina přišla řada jako na posledního.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám