Hlavní obsah

Za výbuch domu s manželkou poslali Slováka na 22 let do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 22 let poslal do vězení trnavský okresní soud v úterý několikanásobného vraha Jozefa Karfíka za to, že nechal loni v létě vybuchnout dům i s manželkou. Rozsudek zatím není pravomocný, Karfík se proti němu odvolal.

Článek

"Byl uznán vinným ze závažného zločinu vraždy a poškození cizí věci," řekl Sýkora, podle něhož by měl odsouzený jít do vězení s maximální ostrahou. Karfík loni v srpnu odmontoval plynovou přípojku v domě v západoslovenské obci Zemianske Sady a svou manželku v něm zamknul. Dům poté explodoval.

Karfík se hájil, že byl v době vraždy nepříčetný a že do tohoto stavu ho přivedla manželka, která ho týrala. Soudní znalec ale oponoval, že muž si své jednání uvědomoval. Muž se v minulosti dlouhodobě léčil v psychiatrické léčebně, kam se dostal potom, co v roce 1983 zavraždil tři osoby.

Karfík bude zároveň muset zaplatit škody za více než 20 000 eur (515 000 Kč), které při explozi vznikly majitelům okolních domů.

Obžaloba původně Karfíkovi navrhovala trest 25 let vězení až doživotí. Státní zástupce se zatím nevyjádřil, zda se proti verdiktu odvolá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám