Hlavní obsah

Britského ministra zaskočila v Moskvě neznámá příbuzná

Právo, Michael Švec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Nečekaný výsledek přinesla návštěva britského ministra energetiky a klimatických změn Edwarda Milibanda (39) v Rusku. Během jeho interview pro rádio Echo Moskvy se do vysílání dovolala žena, která se představila jako Milibandová a chtěla s ministrem mluvit, napsala ruská mutace stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Edward Miliband

Článek

„Jsem Sofija Davidovna Milibandová a jsem vaše příbuzná. Jsem jediná, kdo zůstal naživu,“ sdělila překvapenému ministrovi v živém přenosu do éteru neznámá dáma s tím, že je jeho prateta.

Moderátor programu usoudil, že jde o recesi, a hovor z přímého vysílání stáhl. Ihned po interview ale politik, jehož známější bratr David (34) je britským ministrem zahraničí, nasedl do auta a s tlumočníkem odjel za svou údajnou pratetou.

Sotva s šestaosmdesátiletou dámou pohovořil, hned volal své matce. Ukázalo se totiž, že Sofija Davidovna je vnučkou Milibandova prapradědečka, který ve 20. letech jakožto polský Žid utekl z Varšavy do Belgie. Těsně před vpádem německých vojsk jeho syn, tedy ministrův dědeček, emigroval do Británie. O tom, že jeho bratr, otec paní Sofie, utekl do Ruska, však už neměl žádné zprávy.

Stará dáma dodala, že si myslela, že zbyla z rodu už jako jediná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám