Hlavní obsah

Německá policie ve Cvikově prý zmařila další útok ve škole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cvikov

Německá policie zmařila v úterý další útok ve škole, tentokrát v odborné škole ve východoněmeckém Cvikově. V poledne přijala volání na tísňovou linku a budovu krátce poté obklíčila. Údajného útočníka zadržela. Podle agentury DPA nebyl nikdo zraněn. Bližší informace o případu policie zatím nesdělila.

Článek

Událost se stala jen necelý týden poté, co v bavorském Ansbachu do tamního gymnázia jeden z jeho studentů pronesl zápalné láhve a sekeru. Desítka žáků utrpěla zranění. Policie mladíka zadržela. S vážnými poraněními skončil v nemocnici. Policisté zasáhli minulý týden velmi rychle, na místě byli zhruba deset minut po zavolání.

Policie dnes dostala tísňové volání kolem poledne a na místo okamžitě vyslala všechny síly, které měla k dispozici. Příslušníci školní budovu ve Cvikově, který leží nedaleko Lipska, obklíčili. Podle dostupných informací se díky rychlému jednání školy a policejnímu zásahu prý podařilo "zabránit nejhoršímu".

Německo má ještě v paměti případy tragických událostí ve školách z minulosti. V dubnu 2002 v gymnáziu v Erfurtu zastřelil bývalý student 16 osob a pak i sám sebe. Letos v březnu ve Winnendenu na jihozápadě země postřílel sedmnáctiletý mladík ve škole devět žáků a tři učitelky. Další tři lidi zabil na útěku a nakonec obrátil zbraň proti sobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám