Hlavní obsah

V Německu se zřítil autobus do řeky, nejméně pět mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Nejméně pět mrtvých a devět zraněných si v úterý vyžádala dopravní nehoda autobusu na západě Německa. Linkový spoj se zřítil u Radevormwaldu zhruba 20 kilometrů jihovýchodně od Wuppertalu z asi patnáctimetrového srázu do řeky Wupper.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Havarovaný autobus chvíli po pádu do řekyVideo: Reuters

 
Článek

Policejní mluvčí Lydia Nowaková serveru rp-online potvrdila, že o život přišlo pět osob. Obětí by ale mohlo být víc. Záchranáři zatím nevědí, kolik cestujících mohlo zůstat pod autobusem.

Jeden člověk utrpěl těžká zranění, další lidé pak lehčí. Linkovým spojem jelo 16 lidí.

Podle dosavadních zjištění autobus nečekaně zastavil krátce před jednou ze svých zastávek u Radevormwaldu asi 20 kilometrů jihovýchodně od Wuppertalu. Poté, co se znovu rozjel, nabíral cestou z kopce stále větší rychlost. V levé zatáčce pak prorazil svodidlo, zřítil se ze svahu a zůstal ležet na boku ve vodě v řece Wupper. Někteří cestující se dokázali z vozu dostat sami a zavolali pomoc.

Na místě je asi stovka záchranářů, policistů a hasičů. Jejich práci ztěžují stromy. Wuppertalská silnice je uzavřena, stejěn tak i okolí nehody.

Linkový spoj provozuje soukromá společnost. Na trase používá nový dálkový autobus, který pořídila teprve letos. Podle vedení firmy patří řidič, který vozidlo řídil, v podniku k nejzkušenějším.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám