Hlavní obsah

Veslaři zachránili pilota letadla, které se v bouři zřítilo do vln

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britští veslaři byli v šoku, když uviděli, jak nedaleko nich na moři u irských břehů nouzově přistává malé letadlo. Dopad do vln vypadal tak nebezpečně, že byli překvapení, když z kokpitu vylezl pilot bez známek zranění.

Článek

Pilot John O'Shaughnessy se se svým strojem vracel z Walesu zpátky domů do Irska, když ho zachytila prudká bouře a letadlo přestalo fungovat. Nebylo možné udělat nic jiného, než nouzově přistát přímo na vlnách.

Veslaři, sami vyčerpaní již desetidenním soubojem s rozbouřeným mořem, si skoro mysleli, že šlo o nějaký přelud. Vyrazili však k zřícenému letadlu. Jejich veslice Britská orchidej však neumožňovala nabrat trosečníka a dopravit ho rychle na pevninu. Nicméně poskytli trosečníkovi základní pomoc.

Během přibližně 20 minut však přiletěl vrtulník pobřežní stráže, který O'Shaughnessyho vyzvedl a dopravil do bezpečí. Zachráněný pilot byl podchlazen a trochu v šoku, ale jinak vyvázl z nebezpečně vypadající havárie kromě oděrek na hlavě bez vážnějšího zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám