Hlavní obsah

Mečiar buduje Mečiarland

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar buduje další rodinné sídlo v okolí obce Dolná Poruba u Trenčína, kde skupuje starší nemovitosti a rozsáhlé pozemky. Podle výpisu z katastru nemovitostí patří Mečiarovi a jeho manželce Margitě přes 130tisíc metrů čtverečních orné půdy, luk a lesů. V okolí už začali obci říkat Mečiarland.

Foto: Andrej Stolár , ČTK

Vladimír Mečiar

Článek

Podle týdeníku Plus 7 dní je na Mečiarových pozemcích celkem šest domů, z nichž je však většina starých, neobývaných a chátrajících budov. Mečiar tvrdí, že ho tyto nemovitosti stály necelých 17tisíc eur (přes 440 tisíc Kč). "Vesnice pomalu vymírá. Z 1200 obyvatelů tu dnes žije jen 800 lidí, cena je proto nižší," prozradil.

Bývalý premiér tvrdí, že ještě neví, co s budovami bude dělat. "Chtěl jsem ty polozbořené domy hlavně koupit, aby sem nepřišli jiní. Přijde zlý soused a máte po soukromí," vysvětluje Mečiar.

V obci vlastnil Mečiar chalupu už od roku 1975. "Kluci měli astma a lékař nám doporučil bydlet u lesa. Chalupu jsme koupili za šest tisíc korun," říká.

Expremiér vlastní také luxusní vilu Elektra v Trenčianskych Teplicích za několik desítek miliónů korun. Financování koupi Elektry zatím Mečiar stále nevysvětlil dostatečně důvěryhodně. Peníze na Elektru mu měl půjčit zahraniční podnikatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám