Hlavní obsah

U Bělehradu se zřítil MiG-29, zahynul pilot, trosky zabily vojáka na zemi

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělehrad

Srbský stíhací letoun MiG 29 v úterý dopoledne havaroval poblíž základny Batajnice u hlavního města Bělehradu. při pádu stroje zahynul jeden pilot a voják. Další voják byl lehce zraněn. Nehodu potvrdilo srbské ministerstvo obrany, uvedl bělehradské Rádio B92 na svém webu

Článek

Stroj se zřítil poblíž základny. Pilot se sice katapultoval, ale po převezu do nemocnice zemřel Podlehl zraněním, která utrpěl. Trosky letounu zabily jednoho vojáka na zemi a dalšího zranily.

Z faktů o smrti vojáka i pilota se dá vyvodit, že stroj havaroval těsně u letiště a zřejmě v malé výšce. Bližší podrobnosti o nehodě při cvičném letu nejsou známé.

Srbsko mělo ve výzbroji pět moderních dvoumotorových proudových stíhačů MiG-29, čtyři jednomístné a jeden dvojmístný. Těchto pět strojů bylo nedávno modernizováno. Bývalá Jugoslávie v v roce 1987 nakoupila v Sovětském Svazu 14 jednomístných MiGů-29 a dva dvou místní, několik jich ale zničeno během útoků na Jugoslávii před deseti lety. Další chátraly.

Vláda nařídila vyšetření nehody a zjištění případného viníka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám