Hlavní obsah

I druhá oběť prasečí chřipky v Evropě je ze Skotska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Glasgow

Ve Skotsku podlehl v sobotu večer třiasedmdesátiletý muž prasečí chřipce. Je druhou obětí tohoto virového onemocnění nejen v Británii, ale také v Evropě. V neděli to uvedla skotská ministryně zdravotnictví Nicola Sturgeonová.

Článek

Muž zemřel v sobotu večer. Lékaři zdůraznili, že sice byl infikován virem H1N1, ale trpěl i mnoha dalšími zdravotními problémy. Důchodce z Inverclyde byl léčen na jednotce intenzivní péče po dobu patnácti dnů. Ministryně sdělila, že na přání rodiny nebyla identita pacienta zveřejněna.

Ministerstvo současně uvedlo, že ve Spojeném království se nemocí nakazily 4000 lidí a jen dva zemřeli, což ukazuje, že prasečí chřipka není těžší onemocnění než běžná.

I první evropská oběť pochází ze Skotska, byla jí 38letá žena, která skonala 14. června záhy pro předčasném porodu. I ona měla další závažné zdravotní potíže.[celá zpráva]

Virus H1N1 byl potvrzen ve sto zemích 

Virus prasečí chřipky má na svědomí podle různých organizací a 263 až 304 lidí, nejvíc z nich v USA a Mexiku.

Dva první těžké případy onemocnění virem H1N1 v neděli oznámilo Španělsko. Jednou z nakažených je devatenáctiletá těhotná Maročanka, která je ošetřována v nemocnici v Madridu. Nemocní jsou údajně v ohrožení života.

Nemoc byla zjištěna ve stovce zemí. Celosvětově chřipkou onemocnělo už 66 000 lidí, přičemž v Evropě je nejvíc nakažených - 4200 - v Británii. Česko má stejně jako Slovensko devět případů. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám