Hlavní obsah

Dítě Skotky, která podlehla prasečí chřipce, zemřelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Předčasně narozený syn ženy ze Skotska, která se v neděli stala první obětí prasečí chřipky v Evropě, v pondělí zemřel. Informovala o tom BBC. Osmatřicetiletá Jacqueline Flemingová podlehla chřipce v neděli v nemocnici v Paisley. Od porodu syna Jacka, který na svět přišel 11 týdnů před termínem porodu, trpěla závažnými zdravotními problémy.

Foto: Asmaa Waguih, Reuters

Článek

Úřady informovaly o úmrtí prvního pacienta v neděli, podrobnosti ale neuvedly. Chlapeček virem A(H1N1) nakažen nebyl, jeho zdravotní stav byl ovšem velice komplikovaný.

William McCann, dlouholetý partner Flemingové a otec Jacka, řekl, že rodina prožívá mimořádně těžké a bolestné chvíle. Flemingová měla další dvě děti, jednomu z nich je 18 let, druhé chodí na základní škol.

WHO minulý týden vyhlásila pandemii prasečí chřipky. Podle organizace pandemie vypovídá o šíření nemoci, ne o její závažnosti.

Zdravotnické úřady ve Skotsku evidují 569 případů takzvané prasečí chřipky. Podle informací Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí prasečí chřipkou se ve světě nakazilo už kolem 37.200 lidí. Virus A(H1N1) připravil zřejmě o život 165 osob. Pacienty evidovalo 81 zemí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám