Hlavní obsah

Při bouři v Německu zahynul řidič čtyřkolky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně dvě oběti si vyžádaly bouřky, které se v noci přehnaly v úterý přes Evropu. K jedné obětí ohlášené už v úterý ze Švýcarska, přibyla druhá ve středu z Německa, kde zahynul 26letý řidič čtyřkolky.

Článek

Šestadvacetiletého muže z Hauzenbergu u Pasova zasáhal strom, když jel na čtyřkolce. Podle police projížděl lesem.

Šestadvacetiletého muže z Hauzenbergu u Pasova zasáhal strom, když jel na čtyřkolce. Podle police projížděl lesem.

V Německu si bouřky vyžádaly asi desítku zraněných. Nejvíce jich přinesla železniční nehoda, když osobní vlak se 150 cestujícími narazil u hornošvábského Baienfurtu do spadlého stromu. Pět cestujících bylo zraněno lehce, strojvedoucí těžce.

Několik lidí muselo být zachráněno vodní policí z Bodamského jezera. Zranil se jeden jachtař, jehož loď se potopila. Vítr na jezeře dosahoval rychlosti 256 kilometrů za hodinu. V Německu také blesk zabil na jednom statku více než sto kusů prasat a hovězího.

Na švýcarské straně jezera v Romansdorfu zemřel automobilista, na jehož vůz spadl strom. V Lucernu padající větev zranila 37letou ženu.

Zásah blesku, který poškodil transformační stanici v hornorakouském Grieskirchenu, připravil v úterý večer o elektřinu kolem 22 000 odběratelů v okolí tohoto města. Po půlnoci se už podařilo dodávky obnovit, bez proudu zůstává jen zhruba 500 zákazníků. Následky prudké bouře likvidovalo v Horních Rakousích přes 2000 hasičů, napsala agentura APA.

Foto: Nikola Solic , Reuters

Bouře zasáhla Chorvatsko.

Bořky ale zaznamenali nejen v Německu, Rakousku, Švýcarsku nebo Nizozemsku, ale i v Chorvatsku a ve Španělsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám