Hlavní obsah

Studenti teologie na Slovensku údajně zneužili dva chlapce

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Tři slovenští studenti teologie jsou podezřelí, že sexuálně zneužívali dva kluky ve věku 11 a 14 let. Podle televize Joj už policie údajně tři studenty obvinila se sexuálního násilí a uskutečnila domovní prohlídku v bratislavském klášteře františkánů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

K výslechu měla policie předvést všechny mnichy a zabavila jim počítače. "Vyšetřování pokračuje, proto další informace neposkytujeme,“ uvedla policejní mluvčí Tatiana Kurucová.

Bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský nechtěl případ komentovat. Představitel františkánů Ján Krstitel Balázs naznačil, že by mohlo jít o cílenou diskreditaci. Televize Joj konstatovala, že zpráva o skandálu se dostala až do Vatikánu.

Podle deníku SME mělo dojít k obtěžování nezletilých v návštěvní místnosti i v sakristii.

Proti františkánům vypověděla příbuzná obou chlapců. Později však tvrdila, že tak učinila pod nátlakem policie. Františkáni chlapce z nižší sociální vrstvy finančně podporovali a dávali jim jídlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám