Hlavní obsah

Při srážce vlaků v Berlíně pět těžce zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Nejméně 24 zraněných, pět z nich těžce, si vyžádala ve čtvrtek pozdě večer srážka vlaků v Berlíně. Podle serveru Welt Online zde narazil regionální expres do stojícího nákladního vlaku. Příčina nehody zatím není známa a vyšetřuje se.

Článek

Expres, který přijížděl do německého hlavního města ze severoněmeckého Stralsundu, najel nedaleko nádraží Karow v berlínské čtvrti Pankow do čekajícího nákladního vlaku ve čtvrtek kolem 22:20. Nehoda se stala asi 300 metrů od stanice. Na místě zasahovalo na 150 hasičů a záchranářů.

Mezi těžce zraněnými je i strojvůdce expresu. Hasiči ho museli z kabiny vyprostit. První vagon osobního vlaku, v němž v době nehody prý ale neseděli žádní cestující, se po nárazu zaklínil do vozu nákladního vlaku a vykolejil. Nákladní vlak převážel 24 aut a také cisterny s propanem, které naštěstí nevybuchl. "Neštěstí mohlo tedy dopadnout ještě mnohem hůř," poznamenal mluvčí německé policie Jens Schobranski.

Záchranné a odklízecí práce pokračovaly přes noc a podle mluvčí drah potrvají do dnešního odpoledne. Doprava byla v místě nehody přerušena, a vlaky, které stanicí Karow projíždějí, proto byly odkloněny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám