Hlavní obsah

Falešný lékař prováděl operace nástroji veterináře

Právo, DPA, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Španělská policie zadržela třiašedesátiletého muže z Barcelony, který bez lékařského diplomu a úředního povolení prováděl kosmetické operace, k nimž navíc používal nástroje veterináře. Kromě toho uskutečňoval zákroky v otřesných hygienických podmínkách - malém špinavém bytě, kde žil společně se třemi psy, kočkou a papouškem.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Muž, jenž mezitím skončil ve vazbě, například prováděl pacientkám zvětšování prsou tak, že jim vstřikoval silikon do těla s pomocí veterinářské injekce. Ty prý po použití ani nedezinfikoval, protože na to neměl vybavení.

Falešný lékař prováděl zkrašlovací operace za 250 až 500 eur (7750 až 13 500 Kč), tedy levněji než lékaři na odborných klinikách. Měl proto mnoho klientů z celého Španělska, mezi nimi i několik transsexuálů.

Jednání muže vyšlo najevo poté, co na něj upozornil policii jeden lékař. Obrátila se na něj žena, která po zákroku u podvodníka utrpěla životu nebezpečné následky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám