Hlavní obsah

Nechal si poslat kokain poštou jako elektroniku za 600 000 eur

Právo, KOV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Sedm let stráví ve vězení 53letý Němec z Münsteru, který si loni nechal poslat poštou sedm kilo kokainu. Deklarován byl jako elektronik, celníkům však bylo podezřelé, že by stereosouprava stála 600 000 eur (17 miliónů korun). To se mu stalo osudným.

Článek

Muž z Münsteru v Severní Porýní-Vestfálsko si loni nechal poslat z Kolumbie sedm kilo kokainu v domnění, že nikoho nenapadne, že by někdo měl tolik drzosti a využil k získání drogy poštu. Zásilka byla deklarována jako stereosouprava.

Při odeslání i letecké přepravě přes moře šlo vše jak po másle, ale na londýnském letišti bylo celníkům divné, že by elektronika byla tak drahá. Britové na to upozornili německé kolegy a v Münsteru se jeden policista převlekl za doručovatele balíku. Nic netušící příjemce mu otevřel, převzal balík a byl zadržen.

Při odeslání i letecké přepravě přes moře šlo vše jak po másle, ale na londýnském letišti bylo celníkům divné, že by elektronika byla tak drahá. Britové na to upozornili německé kolegy a v Münsteru se jeden policista převlekl za doručovatele balíku. Nic netušící příjemce mu otevřel, převzal balík a byl zadržen. .

Soud rozhodl podle týdeníku Der Spiegel následovně – za každé kilo kokainu stráví muž rok za mřížemi. (KOV)

Reklama

Výběr článků

Načítám