Hlavní obsah

V Itálii rozbili síť padělatelů peněz

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Téměř stovku lidí zatkla ve středu italská policie při celostátní razii proti síti padělatelů peněz, zejména eur, a dokumentů. Oznámily to policejní zdroje s tím, že vyšetřovatelé mají v hledáčku dalších 175 osob, které by do falsifikátorské činnosti mohli být zapojeni.

Foto: , Novinky

Článek

Do zátahu proti zločineckému gangu se zapojilo celkem  700 karabiníků, kteří provedli 175 domovních prohlídek. Šlo o dosavadní vyvrcholení rozsáhlé pátrací akce, která začala už v roce 2005 a odvíjela se ve spolupráci s dalšími zeměmi a orgány EU.

Italská síť padělatelů byla napojena na podobné skupiny v několika evropských státech, zejména v Německu, Španělsku, Francii a Litvě.

„Do sítě bylo zapojeno 11 klanů, které tvořily jakýsi holding,“ upřesnil uvedl šéf tiskové služby karabiníků z Reggio di Calabria na jihu země plukovník Carlo Pieroni.

Policisté objevili také čtyři tajné laboratoře, kde se falešné dokumenty a bankovky vyráběly, a zajistili padělky eur v nominální hodnotě 1,23 miliónu eur (33,8 mil. Kč).

Středeční operace přišla den poté, co policie poblíž Neapole objevila tajnou tiskárnu, kde se vyráběly padělky alžírských dinárů. Zajištěné falsifikáty bankovek měly nominální hodnotu 3,5 miliónu eur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám