Hlavní obsah

Polák se oběsil v přímém přenosu na internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA

Mladý Polák se v den svých sedmadvacátých narozenin oběsil před kamerou, kterou vlastní sebevraždu přenášel na internet. "Policii nahlásil událost jeden z účastníků video chatu. Když zásahová jednotka přijela na místo, byl muž již mrtvý," řekl v úterý novinářům prokurátor Tadeusz Halas.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Tragédie se podle něj stala v noci z neděle na pondělí v městečku Zagórz v Podkarpatském vojvodství na jihovýchodě země. Za stěnou pokoje, kde se mladý muž oběsil, spali jeho nic netušící rodiče.

Motiv sebevraždy se policii zatím nepodařilo objasnit. Muž nenechal žádný dopis na rozloučenou. Jeho rodiče jsou podle státního zástupce v šoku, policisté je proto ještě nevyslechli.

Správce populárního video chatu na portálu interia.pl, přes který byla sebevražda přenášena, ujistil, že tragédii nemohl zabránit. "Stalo se to pozdě, nikdo z uživatelů, kteří byli svědkem události, nestihl včas upozornit policii ani naše pracovníky," napsal mluvčí portálu v dopise adresovaném redakci polského listu Dziennik. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám