Hlavní obsah

Krize vyhnala manažery a bankéře z Plesu v opeře

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Finanční krize poznamenala i tradiční vídeňský Ples v opeře: řada předních bankéřů a manažerů se odhlásilo a vrátilo lóže, za které už zaplatili až 17 tisíc eur ( 462 tisíc korun). Letošní ročník 19. února dokonce podle časopisu Format vynechá i manžel organizátorky Desire Treichovél-Stürgkhové.

Článek

Ta tvrdí, že celebrity odvoláním účasti nikomu nepomohou, právě naopak: kadeřníci, oděvní, potravinářské firmy, které pracují pro ples, mívají díky němu vysoký obrat.

„Kromě toho ples zůstává světoznámým výstavním štítem celého Rakouska,“ dodala Treichlová-Stürgkhová. Největší fanoušek bálu, rakouský stavitel Richard Lugner, zachovává vrcholu společenské sezóny věrnost: „Samozřejmě, že půjdu. Zůstat mimo považuji za hloupost,“ svěřil se.

„Jdeme ofenzívně do hospodářské krize a potřebujeme reklamu i prostřednictvím Plesu v opeře,“ dodal. Podle něho absence na plese poškodí domácí firmy. „Pokud nikdo nepřijde na ples a neutratí peníze, pak vyšle signál, že ekonomika má opravdu na kahánku. Tím ničemu nepomůže,“ uzavřel stavitel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám