Hlavní obsah

Šestnáctiletý Brit dostal doživotí za vraždu školáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN
Aktualizováno

Britský soud v pátek odsoudil k doživotnímu vězení šestnáctiletého výrostka, který loni zavraždil o dva roky mladšího školáka. O propuštění bude moci odsouzenec žádat nejprve za dvanáct let.

Foto: Metropolitan Police/Handout , Reuters

Elijah Dayoni

Článek

Tragédie se stala loni v červenci na hřišti v jižním Londýně, kde šestnáctiletý Elijah Dayoni bodl bez varování Davida Idowua do hrudi. Napadený se snažil uniknout a Dayoni ho pronásledoval. Pouliční kamera ho zachytila, jak se při honičce směje.

Idowua se po chvíli na ulici zhroutil, upadl do kómatu a po třech týdnech zemřel. Pachatel z místa činu unikl. Když byl za dva dny dopaden, čin popíral, na sobě měl ovšem ještě tričko se stopami Davidovy krve, uvedla policie.

Detektiv Mick Norman řekl, že vyšetřování bylo velmi obtížné, protože i když na místě bylo hodně lidí, jen málo jich bylo ochotno útočníka jmenovat. Na hřiště útočníka zavolali jeho mladší bratři poté, co vypukl konflikt mezi kluky z jejich školy a ze školy, kam chodil David.

Pachatel měl potíže s úřady už v minulosti. Pouhý den před útokem mu byl přidělen dozor kvůli předchozí krádeži. Loni ho navíc vyloučili ze školy poté, co do ní přinesl repliku zbraně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám