Hlavní obsah

Sever Británie ochromila sněhová vánice, zavřeno je 500 škol

Novinky, aš, Sky News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANCHESTER

Sněhové vánice, které zasáhly Velkou Británii v noci na čtvrtek, ochromily sever Spojeného království. Mnohé silnice v severní Anglii a ve Skotsku jsou neprůjezdné včetně dálnice A66. Úřady v oblasti uzavřely všechny školy.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Skotská Vysočina je pod sněhem. Skot nástrahy zimy zvládá lépe než řidiči.

Článek

V Severním Yorkshire bylo zavřelo 173 škol, dalších 250 pak neotevřelo své brány v Lancashire a v Cumbrii. Na severu Anglie byly problémy větší než ve Skotsku. Místy napadlo 15 centimetrů sněhu, situaci ale zhoršovala vánice, která vytvářela vysoké závěje. Silnice také namrzly a na náledí mnozí řidiči nezvládli své vozy. „Nehody máme všude kolem,“ uvedla mluvčí policie v Severním Yorkshire. Podobné to bylo v Durhamu.

Postižena byla i letecká doprava. Na letišti Leeds Bradford bylo zrušeno 13 letů. Varování před sněhem se týkalo také letišť v Manchesteru a v Newcastlu. Problémy jsou i na železnicích. Vlaky mezi Carlisle a Glasgowem nebo Edinburghem mají dvouhodinové zpoždění.

Přestože o víkendu by se mělo zlepšit počasí, sázkové kanceláře radikálně snížily kurs sázek na bílé Vánoce, protože studené počasí a předpovědi sněžení vedly k masovému sázení na to, že Vánoce budou bílé.

Reklama

Výběr článků

Načítám